There are no breaking news at the moment

Kielikoulu on unohtumaton kokemus, joka eroaa suuresti perinteisistä

koulun englannin tunneista, joiden anti ei välttämättä ole kovin suurta. Monelle kielissä lahjakkaalle lapselle ja nuorelle kielimatka onkin hyvin tärkeä ja antoisa kokemus, joka voi kasvattaa ja parantaa kielitaitoa entisestään. Se voi myös sytyttää kipinän oppimiseen. Vaikka kielimatkan hinta voikin tuntua monesta vanhemmasta suolaiselta, antaa se tosiasiassa lapselle sellaisia eväitä elämään, joista on hyötyä koko loppuelämän ajan. Vastaavaa kokemusta ei muualta saa. Kielimatka yhdistää paikallisessa kohteessa elämisen, kielen opiskelemisen, uudet ystävät ja unohtumattomat kokemukset. Mitä muuta voisi lapsi tai nuori elämältään toivoa?

Paikallisessa perheessä asuminen on kurkistusikkuna paikalliseen arkeen

Usein kielimatkat eroavat tavallisesta turistimatkasta muun muassa siinä, että kielimatkalla asutaan hotellin tai vastaavan asuntolan sijaan tavallisessa paikallisessa perheessä. Tällöin oppilas saa olla osana perheen arkea, saa nähdä perheen kodin, kokea tavalliset arkirutiinit ja syödä tavallista paikallista kotiruokaa. Tämä on ainutlaatuinen ikkuna paikallisen perheen elämään ja paikallisiin tapoihin, ja parhaillaan oppilas saa host-perheestään itselleen elinikäisiä ystäviä. Lisäksi kielen oppiminen helpottuu huomattavasti, kun opiskelu integroituu osaksi arkea.

Kielen oppiminen luonnollisessa ympäristössä on helpompaa

Kielen oppiminen tuiki tavallisessa koululuokassa on paitsi paljon tylsempää, myös tutkitusti vaikeampaa kuin aidossa natiiviympäristössä. Saataa siis olla niin, että kulkiessasi pitkin Lontoon katuja shoppailureissullasi opit tosiasiassa paljon enemmän, kuin istumalla tunnin koululuokassa kuunnellen opettajan suomalaisen aksentin sävyttämää mongerrusta. Lisäksi myös kielikoulun aikana tapahtuva opiskelu suoritetaan paikallisessa collegessa paikallisten opettajien toimesta, mikä parantaa kielitaitoa huomattavasti jo muutamassa viikossa.

Ulkomaanmatka yhdistettynä ulkomailla opiskeluun on täydellinen kombo

Koko perheen turistimatkassa on harvoin kyse oppimisesta. Tuolloin kyseessä on useamminkin koko perheen ajatusten nollaaminen, ja esimerkiksi suomalaisten suosimassa hotellissa asuminen voi tarkoittaa sitä, ettei koko matkan aikana välttämättä tapaa tavallisia paikallisia hotellin työntekijöiden lisäksi ollenkaan. Siksi kielimatka onkin tehokas kokemus – se yhdistää rentouttavan ja hauskan kielimatkan intensiiviseen opiskeluun, ja se on paras koulukokemus jonka lapsi tai nuori koskaan voi saada. Vieraan kielen osaaminen on todella tärkeä taito elämässä, ja kielimatka on loistava ensimmäinen askel sen saavuttamiseksi.